Coltsi izborili pobjedu za svog trenera

Trener Pagano vodi žestoku bitku

Coltsi izborili pobjedu za svog trenera

M. Maksimović

Uzbuđenja i dalje ne nedostaje u NFL-u. Iza nas je peti vikendu u kojem smo opet imali nekoliko vrlo zanimljivih utakmica.Ipak jedna se izdvaja od ostalih, a to je duel Indianapolis Coltsa i Green Bay Packersa. 

Coltsi su nakon teške prošle sezone podvukli crtu, nema tu više Peytona Manninga, sada su tu Andrew Luck, pa recimo vrlo dobri Reggie Wayne. Ekipa je trenutačno na dvije pobjede i dva poraza, a posljednja ostvarena protiv Packersa ima posebnu težinu.

 

Pobjedu su poklonili bolesnom treneru Chucku Paganu koji je u reorganizaciji Coltsa preuzeo prije početka sezone ovu ekipu.Pagano boluje od akutne leukemije, trenutačno ga mijenja Bruce Arians, čovjek koji je uz dosta emocija dočekao novinare po završetku utakmice.

 

Packersi su na poluvremenu vodili 21:3, ali su u nastavku Coltsi bili fenomenalni.Andrew Luck je osvojio 362 yarde, srušio je rekord Peytona Manninga iz 1998.godine, kao novajlija sa najviše yardi na jednoj utakmici.Prvo je Luck pronašao Dwayna Allena, onda se 18 sekundi prije kraja treće ušetao u end zonu, a konačna potvrda slavlja Coltsa stigla je 35 sekundi prije kraja kada pronalazi Reggiea Waynea za 30:27.

 

Wayne je možda od svih igrača najviše i pogođen bolešću Pagana, na utakmici protiv Packersa je Reggie nosio narančaste rukavice. Inače ova boja simbolizira borbu pacijenata oboljelih od leukemije. Nakon utakmice, vlasnik Coltsa, Jim Irsay je otišao do bolnice u kojoj je smješten Pagano kako bi mu uručio loptu, kao ''najzaslužnijem'' za pobjedu.

 

Tvrdu utakmicu su odigrali Pittsburgh i Philadelphia.Steelersi su vodili 10:0, 13:7, ali su se stvari zakomplikovale nakon TD gostiju, odnosno dodavanja Michaela Vicka za Brenta Celeka. Na kraju je odlučio field goal Shauna Suishama za 16:14 po isteku vremena.

 

Atlanta Falconsi su još uvijek neporaženi. Petu pobjedu su ostvarili protiv Redskinsa.Washington je na početku posljednje dionice vodio 17:14, ali su gosti u posljednjih sedam minuta napravili preokret.Matt Bryant je prvo izjednačio field goalom, a onda je Michael Turner pretrčao 13 yardi za slavlje gostiju 17:24.

 

Prvu pobjedu ove sezone proslavili su i navijači New Orleans Saintsa.Drew Brees je srušio 52 godine star rekord Johnnyja Unitasa sa svojim TD dodavanjem zaredom u 48 utakmici zaredom.Chargersi su držali korak, uspijevali su se vratiti, međutim u četvrtoj četvrtini, Saintsi sa jednim pravim pasom i field goalom stižu do pobjede 31:24.

 

Rezultati pete sedmice:

Indianapolis Colts - Green Bay Packers 30:27

Pittsburgh Steelers - Philadelphia Eagles 16:14

Washington Redskins - Atlanta Falcons 17:24

New Orleans Saints - San Diego Chargers 31:24

Cincinnati Bengals - Miami Dolphins 13:17

Kansas City Chiefs - Baltimore Ravens 6:9

New York Giants - Cleveland Browns 41:27

Jacksonville Jaguars - Chicago Bears 41:3

Minnesota Vikings - Tennessee Titans 30:7

New England Patriots - Denver Broncos 31:21

San Francisco 49ers - Buffalo Bills 45:3

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.