Damiru Belji nagrada za vrhunski rezultat

Izbor sportiste Mostara

Damiru Belji nagrada za vrhunski rezultat

Večeras je održan izbor najboljih sportista, sportskih radnika, trenera i kolektiva u Mostaru za 2015 godinu, od strane Sportskog saveza grada Mostara. 

Najbolji sportski kolektiv je Stolnoteniski klub Mostar, koji je trostruki uzastopni prvak BiH, a najbolji ženski kolektiv je ŽN/FK Mostar.

 

Posebno priznanje za vrhunski rezultat dobio je Damir Beljo, prvak Europe u boksu po WBO verziji. Zajedno sa njim, nagradu je dobio i karataš Esned Crnomerović.

 

Adnan Čatić dobio je priznanje za razvoj sporta i sportske infrastrukture, zajedno sa Mirsadom Fazlinovićem (Mostar SG).

 

Predsjednik stručnog žirija Marijan Kvesić, inače predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, naglasio je da je žiri bio jednoglasan kod donošenja odluka.

 

Vrijedi istaći da je potpisan i protokol o sportskoj saradnji između Grada Mostara, i Zagrebačkog športskog saveza, a tom prilikom, Hasan Šišić, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara izjavio je da sport ne zna za granice, i da je uloga sporta da stvara prijateljstva.

 

Nagrade su još dobili KVS Orka (plivanje), JK Borsa (Judo), TK Mostar (Tenis), i SKK Neretva (karate).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi