Himna Hrvatske da, naše države ne

Skandal na državnom prvenstvu u taekwondou

Himna Hrvatske da, naše države ne

Adnan Beganović

U organizaciji taekwondo saveza Bosne i Hercegovine ovog vikenda je u Posušju održano državno prvensto za kadete i juniore. Domaćin takmičenja, taekwondo klub iz Posušja, napravio je skandal svojstven samo našoj državi.

Naime, nakon predstavljanja ekipa organizatori su obavijestili takmičare da će se prvo pustiti himna hrvatskog naroda, odnosno susjedne države, a onda bosanskohercegovačka himna (?!).

Kada je završena himna susjedne države i kada su se svi takmičari spremili da saslušaju himnu svoje države, organizatori obavještavaju da zbog tehničkih razloga nisu u stanju pustiti himnu Bosne i Hercegovine.

Izrevoltirani ovakvim ponašanjem organizatora, takmičari taekwondo kluba Bugojno napuštaju ceremoniju otvaranja ispraćeni aplauzom gotovo svih prisutnih.

"Povukao sam svoje takmičare sa ceremonije i bio sam spreman napustiti prvenstvo, ali na molbu sportskih prijatelja odlučio sam da djeci dopustim da se bore. Žalosno je šta se dešava na sportskim manifestacijama i to pod organizacijom krovne kuće taekwondoa Bosne i Hercegovine. Drago mi je samo što su mi iz većine klubova sa svih prostora naše zemlje čestitali na ovakvom gestu, ali u buduće ako se ovo bude ponavljalo moj klub se neće takmičiti, a ja ću uraditi sve da se ovome stane u kraj", rekao je za SportSport.ba Hamza Malbašić, trener taekwondo kluba Bugojno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti