Hrvatska mora na Italiju, Srbiji daleko lakši protivnik

Poznati parovi četvrtfinala

Hrvatska mora na Italiju, Srbiji daleko lakši protivnik

Završena je grupna faza na finalnom turniru Svjetske lige. Sistem takmičenja je takav da je svih osam reprezentacija u četvrtfinalu. Prije početka bilo je pitanje ko će krenuti sa kojeg mjesta u borbu za polufinale, odnosno osiguran nastup na Igrama i Riju naredne godine.

Tako će u četvrtfinalu Hrvatska igrati protiv Italije, Brazil kontra Australije, SAD je protivnik Mađarske, dok je Srbija dobila najlakšeg protivnika Kinu.

U posljednjem kolu iznenađenja nije bilo. Hrvatska je protiv Kine odradila posao. Obradović je postigao tri gola, Sukno je imao realizaciju 2/7, Pavić devet odbrana. Hrvatska je upisala pobjedu 14:4.

Brazil je nakon dvije ubjedljive pobjede doživio težak poraz u susretu sa Mađarskom. Mađari su imali ravnomjerno raspoređene strijelce, realizacija u napadu je bila 16/23. Nagy je na golu zamalo imao stopostotan učinak (13/16), Mađarska je slavila 16:3.

Italija je u grupi B na kraju slomila otpor neugodnih Amerikanaca, bilo je 13:10. Amerikanci su držali priključak u prvoj četvrtini, a onda su potonuli. Italija je povela 8:3, utakmica je velikim dijelom bila odlučena. Italija je imala Di Fulvia, Figliolija i Galla sa po tri gola, Bonannija također sa tri.

Australci su dosta dobro držali protiv Srbije dobrim dijelom utakmice. Sredinom treće četvrtine Srbija po prvi put stiže do tri gola prednosti, Mandić, Mitrović i Filipović kreiraju mini seriju 3:0. Kada je Nikić zabio gol za 11:7 na četiri minute prije kraja sve je bilo jasno. Srbija je slavila 12:8 uz četiri gola Filipa Filipovića.

Grupa A:
Hrvatska - Kina 14:4
Mađarska - Brazil 16:3

Grupa B:
Italija - SAD 13:10
Srbija - Australija 12:8

Parovi četvrtfinala:
Brazil - Australija
Mađarska - SAD
Hrvatska - Italija
Srbija - Kina

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti