I Lochte koristio nedozvoljena sredstva?

Povjerljivi dokumenti WADA-e

I Lochte koristio nedozvoljena sredstva?

2016. godinu obilježili su učestali doping skandali.

Na udaru javnosti našli su se mnogi vrhunski sportisti, među njima sestre Williams, Simone Biles, Bradley Wiggins i Chris Froome, te teniserke Petra Kvitova i Bethanie Mattek-Sands.

'Fancy Bear' je u nekoliko navrata objavio povjerljive dokumente Svjetske antidoping agencije (WADA), a prema najnovijim dokumentima ove hakerske grupe nedozvoljena sredstva koristio je i američki plivač Ryan Lochte.

Lochte je navodno koristio lijek za astmu na bazi salbutamola, koji se nalazi na listi nedozvoljenih sredstava, iako ranije nije bilo podataka da boluje od pomenute bolesti.

32-godišnji američki plivač, inače osvajač 12 olimpijskih medalja, ove godine suspendovan je na 10 mjeseci zbog lažne prijave o pljački tokom Olimpijade u Riju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi