Kako danas izgledaju olimpijska borilišta širom svijeta?

Neke fotografije su šokantne

Kako danas izgledaju olimpijska borilišta širom svijeta?

Bliže se Olimpijske igre u Rio de Janeiru, gradu koji barem za sada nije dostojno odgovorio svojim organizatorskim zadacima.

Jutros smo pisali o neuslovnom Olimpijskom selu, koje predstavlja veliki problem pristiglim takmičarima na manje od dvije sedmice do početka najvećeg sportskog događaja u 2016. godini.

Gledajući unazad, postavlja se pitanje isplatili se gradovima organizacija Olimpijskih igara? Za ovakvu manifestaciju potrebna su ogromna ulaganja i odgovornost, ali i snažan mentalitet nadležnih osoba koje bi morale obezbijediti očuvanje olimpijskih borilišta. Naravno, ako bi od njih mogli imati koristi i nakon završetka Igara, što se nekako i podrazumijeva. U protivnom, Olimpijske igre dođu i prođu, a borilišta jednostavno propadnu.

Mnogi su organizatori Olimpijskih igara pali na tom ispitu, a među njima je nažalost i Sarajevo. Osim glavnog grada BiH, posebno je šokantno vidjeti fotografije iz Atine, gdje su 2004. godine održane ljetne Olimpijske igre.

U fotogaleriji koju vam dostavljamo možete vidjeti kako danas izgledaju olimpijska borilišta širom svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi