Konjički spektakl u Ahatovićima

Konjički spektakl u Ahatovićima

O. Lekić

Ovogodišnja sezona dresurnog jahanja završiti će u subotu 15.11.2014. u Konjičko rekreativnom centru „Pegasos“ u Ahatovićima, dresurnim takmičenjem „Pegasos Fall 2014“. Takmičenje je pod pokroviteljstvom Saveza konjičkih organizacija Federacije BiH, a u tehničkoj organizaciji Konjičkog kluba „Pegasos“ Sarajevo.

Pred sudijom iz francuske, gospodinom Vražalica Suadom i njemačkom sudinicom Christiane Schaurte,

nastupit će takmičarski parovi iz Federacije BiH u kategorijama djece, juniora i seniora, a posjetioci će imati priliku uživati u vrhunskom konjičkom spektaklu, ali i družiti se sa ovim prelijepim životinjama.

Dresurno jahanje smatra se najvišim dostignućem uvježbanosti konja i "umjetnošću konjičkog sporta”, te se koristi kao temelj za sve druge discipline. Na takmičenjima, od konja i jahača se očekuje da izvedu serije unaprijed određenih figura, a sudije ocjenuju tačnost, preciznost i uvježbanost konja i jahača. Visoku 

kvalitetu odaju lakoća, sklad, sloboda i pravilnost načina kretanja.

Podsjetimo, dresurno takmičenje će se održati u subotu, 15.11.2014. godine, sa početkom u 11:00 sati. Ulaz je besplatan za sve one koji žele da nam se pridruže i podrže ovaj sportski događaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.