Mandić: S Grcima očekujem težak meč, ali i pobjedu

Jedan od najboljih vaterpolista svijeta za SportSport.ba

Mandić: S Grcima očekujem težak meč, ali i pobjedu

D. Vejo

Šut, brzina, snaga, nepredvidivost jednom riječju Dušan Mandić, jedan od najboljih vaterpolista svijeta i član vaterpolo reprezentacije Srbije.

Ovaj 22-godišnji vaterpolista, jedan je od nosilaca igre Delfina te je isto tako jedan od najmlađih članova srbijanske ekspedicije u Riu. Sa Srbijom, okitio se titulom svjetskog ali i evropskog prvaka, te je nekoliko puta osvajao Svjetsku ligu, dok priznanja više i ne broji.

Još od malih nogu, odlučio se da njegov poziv bude upravo vaterpolo, sport kome je dao sve a zauzvrat nije tražio ništa. Njegova odlučnost i hrabrost da u teškim trenucima kada se utakmica prelama šutira na gol zbog čega je dobio nadimak Bombarder, bila je od krucialnog značaja za Delfine jer je upravo u tim trenucima donosio prevagu u korist svog tima.

U prvom kolu grupe A OI u Riju ponovo je blistao uprkos remiju sa Mađarima, sada ih očekuje dobro poznati protivnik selekcija Grčke, koju kako kaže respektuju, ali isto tako znaju šta im je cilj.

"Grci su ekipa koja je jedna od favorita za medalju na tekućim OI. Kao i mi, i oni su u prvu utakmicu ušli malo dekoncentrisano i imali su jedan izrazito težak meč protiv Japana. S toga, danas očekujem jednu tešku i neizvjesnu utakmicu, i nadam se pobjedi", rekao je za SportSport.ba vaterpolista Srbije, Dušan Mandić.

Mandić pored selekcije Srbije, nastupa za jedan od najboljih klubova u Evropi, italijanski Pro Recco.

Utakmica drugog kola A grupe između Srbije i Grčke igra se danas od 14 sati prema našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi