Mostar postaje svjetsko judo središte

Slijedi turnir "Borsa Open"

Mostar postaje svjetsko judo središte

M. Maksimović

Mostar će sutra biti središte judo svijeta. Na 7. Međunarodnom turniru Borsa Open okupit će se ukupno 1300 takmičara uzrasta od 8 do 20 godina, iz 28 evropskih zemalja.

Prema riječima predsjednika Organizacionog odbora Franje Zadre, na prvom izdanju Borsa Opena 2009. godine takmičilo se oko 300 sportista, da bi u međuvremenu turnir izrastao u prepoznatljiv sportski događaj s kojim se po masovnosti i kvalitetu može mjeriti malo sportskih događaja u Bosni i Hercegovini.

Dodao je i kako je ove godine napravljen iskorak u organizaciji, pa je tako nabavljen digitalni sistem za vođenje turnira, kao i da su sva borilišta pokrivena video kamerama, što će omogućiti sudijama video provjeru tokom samih borbi.

“U Evropi se godišnje organizuje oko 4000 međunarodnih judo turnira, a naš turnir svakako spada među pet najjačih”, kazao je Zadro.

Borbe najmlađih uzrasta počinju ujutro u sportskoj dvorani na Bijelom Brijegu, a svečano otvaranje turnira planirano je u 12 sati, nakon čega se nastavljaju borbe po kategorijama. Završne borbe u kategorijama za najstarije, koji bi trebale biti i najzanimljivije, očekuju se u večernjim satima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi