Ništa novo: Ruski atletičari pozitivni na meldonijum

Ništa novo: Ruski atletičari pozitivni na meldonijum

Nakon što je Marija Šarapova priznala korištenje nedozvoljenih sredstava, ne stišavaju se tenzije u svijetu sporta. 

Ruska teniserka bila je tokom Australian Opena pozitivna na meldonijum, supstancu koju je Svjetska anti-doping agencija 1. januara stavila na listu zabranjenih, ali kako stvari stoje "čudotvoran lijek" mnogo je zastupljeniji nego što je bilo ko očekivao. Potvrda toga stiže u vidu novih testiranja sportista, te šokantnih podataka koji su potom uslijedili.

Prema najnovijim istraživanjima meldonijum je daleko najzastupljeniji u Rusiji, a njegovi najveći konzumenti su atletičari. Atletski savez Rusije danas je saopštio da je četvoro atletičara pozitivno na navedenu supstancu, ali nema sumnje da je taj broj mnogo veći.

"Imamo informacije da su doping rezultati četvoro atletičara pozitivni na meldonijum. Sa time ćemo se danas pozabaviti", rekao je predsjednik Atletskog saveza Rusije Dmitrij Šljahtin.

Podsjetimo i to da je IAAF tokom novembra prošle godine suspendovao ruske atletičare iz svih međunarodnih takmičenja poslije izvještaja nezavisne komisije o navodnom sistemskom dopingu sportista koji je prikrivala država.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi