Pogodila ga lopta, prošao sa potresom mozga

Bacača Toronta J.A.Happa

Pogodila ga lopta, prošao sa potresom mozga

M. Maksimović

Bacač Toronto Blue Jaysa J. A. Happ doživio je sinoć težak potres mozga. S obzirom na razvoj situacije na terenu, može se reći da je J. A. Happ dobro prošao. Tokom drugog 'inninga', udarač Tampe, Desmond Jennings je punom snagom pogodio bacača Toronta u lijevu stranu lica, u oko. 

Happ je iznesen na nosilima, u bolnici je potvrđeno kako je zaradio potres mozga, a kući bi trebao doći tokom današnjeg dana.

 

Ovo je već četvrti slučaj u posljednja četiri mjeseca, a najgore je prošao bacač Brandon McCarthy koji danas nosi dres Arizone. Njega je kao igrača Oklanda pogodio lopticom Erick Aybar. McCarthy je tada završio sa teškim potresom mozga, frakturom lobanje, operacija je trajala dva sata.  Ipak, McCarthy se oporavio i danas baca za ekipu Arizone. 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.