PSG raspustio League of Legends tim

PSG raspustio League of Legends tim

S. Bošković

Paris Saint Germain eSport potvrdio je da raspušta League of Legends tim. 

Naime,  sudbina EU LCS lige u budućnosti je dosta nesigurna, te iz RIOT-a nikako da se odluče kako žele da urade elitno League of Legends takmičenje u Evropi. 

PSG eSport formirao je timove u igrama FIFA, Rocket League i League of Legends, a najviše je odjeknulo formiranje LoL tima. 

PSG LoL tim je po osnivanju kupio mjestu u EU Challenger Seriesu od ekipe Team Huma, no nije se uspio plasirati u EU LCS. U prvoj sezonu PSG je završio kao treći, a onda je u drugoj sezoni završio posljednji s jednom pobjedom u četiri susreta. 

Tim je također napustio i direktor eSport sektora PSG-a Bora "YellOwStar" Kim, a u službenom saopštenju iz PSG su rekli da je budućnost evropske LoL scene previše nepouzdana. Također, navode da RIOT nije uspio da ih potpuno uvjeri u isplativost League of Legends eSporta, no ipak da ne isključuju budućnost povratka u League of Legends.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi