Strike upisao novu pobjedu, Zenikom ubjedljiv

Strike upisao novu pobjedu, Zenikom ubjedljiv

Adnan Beganović
Teme:

Odigrano je 8. kolo Bowling lige BiH, koje je ponudilo nekoliko iznenađujućih rezultata, a borbu za play off dodatno zakomplikovalo u obje grupe.

GRUPA A:

Dok su se Club 072 i Dalcom lagano obračunali sa ekipama Ultre i Waltera, Hambone se „okliznuo“ na najstarijoj ekipi lige Pio/Mio. U jednom jako uzbudljivom susretu popularni „penzioneri“ su uspjeli iznanaditi prošlogodišnjeg prvaka i nanijeti mu treći ovosezonski poraz. Rezultat je bio 6:4, a Hambone će se morati dobro potruditi da na kraju uhvati jedno od prva tri mjesta i play off. U svojevrsnom derbiju kola Strike je odigrao još jednu dobru partiju protiv Flin'stonsa, porazio ih 7:3 čime je zadržao prvo mjesto 

Rezultati: 

Ultra – Club 072 3:7

Walter – Dalcom2:8

Flin'stones – Strike 3:7

Pio/Mio – Hambone 6:4

Tabela: Strike 13, Dalcom 13, Flinstones 13, Club 072 13, Hambone 13...

GRUPA B:

U ovoj sedmici dupli program je imala ekipa Time out, a ostvarili su polovičan uspjeh. Bez većih problema su porazili ekipu Čelika kojoj u ovoj sezoni definitivno ništa ne ide od ruke, ali su ih iznenadili Amputirci koji su osvojili nova 2 boda i nastavili niz bez poraza. Zenikom se lagano obračunao sa Nektarom, a odličan susret su odigrali Minex-Zenica i Pin Palsi. Ekipe su se nekoliko puta u toku meča smjenjivale u vodstvu, a na kraju je završeno podjelom bodova čime su bili zadovoljni igrači i jedne i druge momčadi.

Rezultati:

Nektar – Zenikom 0:10

Time out – Amputirac 4:6

Čelik – Time out 3:7

Pin Pals – Minex Zenica 5:5

Tabela: Zenikom 13, Minex-Zenica 13, Time out 11...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.