Vlasnik Golden Statea osniva League of Legends tim
FOTO: USA Today

Kupio mjesto u NA LCS-u

Vlasnik Golden Statea osniva League of Legends tim

S. Bošković

Većinski vlasnik Golden State Warriorsa Joe Lacob i njegov sin, asistent generalnom menadžeru, prihvaćeni su kao novi vlasnici franšize u League of Legends ligi Sjeverne Amerike. 

Lacobsi su dužni platiti 13 miliona dolara za ulazak u ligu kroz narednih par godina. Unaprijed moraju platiti osam miliona. Pet miliona u vidu prve rate, te tri miliona jer nikad prije nisu bili vlasnici nekog League of Legends tima u NA LCS-u.

Ovo nije prvi slučaj da vlasnici i NBA ekipe ulažu u eSports timove, a ekipa Counter Logic Gaming je u vlasništvu Madison Square Garden kompanije. 

Prema pisanjima ESPN-a, Lacobsi su prva organizacija koja je primljena u ovu ligu, koju će sačinjavati deset ekipa i oni su izabrani između već postojećih LoL timova, kapitalista, vlasnika sportskih timova i ostalih. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi