Vogošćanke na korak od Premijer lige BiH

Treća sreća?

Vogošćanke na korak od Premijer lige BiH

Odbojkašice Vogošće su u okviru 18. kola Superlige FBiH u subotu stigle do vrijedne pobjede od 3:1 na gostovanju kod Bosne iz Kalesije, a sa maksimalna tri boda iz ovoga susreta vogošćanski sastav stigao je na korak do plasmana u Premijer ligu BiH.

Susret koji je odlučivao o samom vrhu tabele nije mogao biti bolji. Nakon tri seta, od kojih su sva tri riješena „na razliku“, gošće iz Vogošće imale su vodstvo od 2:1, a domaće igračice su u četvrtom setu imale vodstvo od 20:18. 

Ipak, iskusnija ekipa Vogošće sa sedam uzastopnih poena četvrti set sa 25:20 rješava u svoju korist i tako osvaja maksimalna tri boda, te tako odbojkašicama Bosne nisu prepustile niti jedan bod sa kojim bi u nekim računicama kraj sezone mogle okončati na prvom mjestu.

Ukoliko na kraju ostvare plasman u Premijer ligu biće to historijski uspjeh za ekipu iz Vogošće, koja je u prethodne dvije sezone bila jako blizu plasman u elitni rang takmičenja, ali su ekipe Kaknja i Slobode u prethodne dvije sezone bile bolje u finišu sezona.

Super liga, 18. kolo:
ŽOK Bosna Kalesija – OK Vogošća 1:3 (24:26, 26:24, 25:27, 20:25)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.