BiH nije uspjela: Bjelorusi kući pjevajući

U odlučujućem susretu remi sa Bjelorusijom

BiH nije uspjela: Bjelorusi kući pjevajući

Adnan Beganović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela savladati Bjelorusiju (22:22), pa je tako najvjerovatnije ostala bez plasmana na Evropsko prvenstvo.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine bolje je otvorila susret i s dva pogotka Dejana Malinovića povela je 2:0.

Do 10. minute naši momci su imali prednost, a pogotkom Rutenke u pomenutoj minuti Bjelorusi su po prvi put poveli (5:4).

No, izabranici Dragana Markovića ubrzo ponovo preokreću rezultat u svoju korist, a u 17. minuti Ovčina iz kontranapada postiže pogodak i donosi našoj reprezentaciji prednost od tri gola (9:6).

Gosti se nakon toga bude i za četiri minuta postižu tri gola za izjednačenje (9:9), ali par minuta kasnije naši momci ponovo stižu do tri gola prednosti, da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 14:12 za BiH.

Na otvaranju drugog dijela Prce postiže pogodak za 15:12, no Bjelorusi se nisu predavali, te su par minuta kasnije došli na samo gol zaostatka (16:15), a u 43. minuti su imali i napad za izjednačenje, no na našu sreću, nisu ga iskoristili.

Ipak, u 48. minuti gosti iz Bjelorusije stižu do izjednačenje (20:20), a onda su u nekoliko navrata mogli do prednosti, ali u tim momentima sjajan na našem golu je bio Grahovac.

Do 54. minute na semaforu se nije mijanjao rezultat, obje reprezentacije su u ovom periodu napravile nekoliko tehničkih pogrešaka, da bi onda Malinović fenomenalnim pogotkom vratio prednost našem nacionalnom timu (21:20).

Međutim, gosti iz Bjelorusije postižu dva gola, te u posljednja dva minuta ulaze sa prednosšću (22:21). Dugo je trajao naš naredni napad, Perić je izborio sedmerac i isti je pretvorio u pogodak za 22:22.

Uspjeli smo se odbraniti i imali smo napad za pobjedu, ali šut Mirsada Terzića je izblokiran, pa su se Bjelorusi mogli početi radovati. Naš nacionalni tim i Bjelorusija imaju po četiri boda, s tim da mi u zadnjem kolu gostujemo u Danskoj, a Bjelorusi dočekuju Litvaniju.

Šanse za plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta su gotovo nikakve, ali ne treba se unaprijed predati.

 

 

 

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.