BiH želi iznenaditi oslabljenu Španiju i približiti se cilju

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

BiH želi iznenaditi oslabljenu Španiju i približiti se cilju

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Skenderiji igra meč 5. kola grupe 3 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a protivnik je favorizovana selekcija Španije.

Španci su u Sarajevo stigli rasterećeni jer su s maksimalnih osam bodova iz dosadašnje četiri utakmice već osigurali prvu poziciju i plasirali se na Evropsko prvenstvo. Iz tog razloga je selektor Jordi Ribera odlučio 'promiješati' sastav pred posljednje dvije utakmice, pa je u naš glavni grad doputovao bez nekoliko glavnih igrača.

U ekipi Španije neće biti Valera Rivere, Victora Tomasa, Daniela Sarmienta, Julena Aguinagaldea, Joana Canellasa, Gedeona Guardiole i još nekih igrača, dok su u kombinaciji za utakmicu samo šestorica standardnih reprezentativaca i to Gonzalo Perez de Vargas, Raul Entrerrios, Eduardo Gurbindo, Alex Dujshebaev, Viran Morros i David Balaguer.

Uprkos tome, oslabljena i rasterećena Španija je i dalje favorit protiv naše reprezentacije, a svjestan toga je i selektor Bilal Šuman.

"Sve je u našim rukama, ne zavisimo od drugih rezultata. Mislim da su naši reprezentativci došli motivisani, te da svakim treningom pokušavamo da napravimo to što želimo. Što se tiče Španije, nema potrebe trošiti riječi na njih. Favoriti su i očekujemo tešku utakmicu. Oni dolaze u izmijenjenom sastavu, ali imaju veliki roster igrača. Cijeli fokus na baziran na nama, te imamo veliko motivaciju i želju da se po prvi put plasiramo na Evropsko prvenstvo", kazao je selektor Šuman.

Naša reprezentacija do kraja kvalifikacija ima odigrati još dvije utakmice. Osim duela sa Španijom u Skenderiji, Šumanove izabranike očekuje i gostovanje Austriji u posljednjem kolu, što bi mogla biti i ključna utakmica u borbi za Evropsko prvenstvo. BiH je trenutno na drugom mjestu sa četiri boda, dok Austrija i Finska imaju po dva, pa je do kraja još uvijek sve otvoreno.

U zavisnosti od rezultata utakmice koju igraju Austrija i Finska, BiH bi u slučaju pobjede nad Španijom već danas mogla osigurati plasman na Evropsko prvenstvo, ali kalkulacije treba ostaviti po strani. 

Meč BiH - Španija igra se danas s početkom u 18 sati u sarajevskoj Skenderiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi