Gensheimer briljirao, Njemačka pobjedom otvorila SP

Trijumf nad Mađarskom

Gensheimer briljirao, Njemačka pobjedom otvorila SP

Reprezentacija Njemačke je nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu otvorila važnom pobjedom nad Mađarskom rezultatom 27:23.

Nijemci su u prvom poluvremenu bili mnogo bolji rival i na odmor su otišli s prednošću od pet golova razlike, a bilo je 16:11.

Mađarska se u nastavku susreta probudila i brzo stigla do smanjenja rezultata na 16:15 i od tog momenta se ušlo u vrlo neizvjesno nadmetanje. Uprkos tome što su Mađari sve vrijeme bili u rezultatskom egalu, ni u jednom trenutku nisu uspjeli izjednačiti rezultat. Njemačka je održavala prednost i na kraju slavila sa 27:23.

Ubjedljivo prvo ime utakmice bio je fenomenalni Uwe Gensheimer koji je postigao čak 13 pogodaka i to iz 15 pokušaja (87%). U njemačkoj su se istakli još Kai Hafner i Patrick Groetzki sa sedam, odnosno četiri gola.

U Mađarskoj su čak šestorica rukometaša postigla po tri pogotka i to Balogh, Csaszar, Jamali, Juhasz, Bodo i Lekai.

Svjetsko prvenstvo, grupa C:
Njemačka - Mađarska 27:23 (16:11)

Njemačka: Heinevetter, Wolff, Gensheimer 13, Lemke, Wiencek, Reichmann, Fath 1, Groetzki 4, Hafner 7, Dahmke, Kuhn 1, Ernst, Pieczkowski 1, Kohlbacher, Drux.

Mađarska: Fazekas, Mikler, Balogh 3, Schuch, Csaszar 3, Haranyi 1, Ligetvari, Nagy 1, Jamali 3, Zubai 2, Branhidi, Szollosi, Juhasz 3, Ancsin 1, Bodo 3, Lekai 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi