Studenti nanijeli prvi poraz Nexeu

Sjajna rukometna predstava

Studenti nanijeli prvi poraz Nexeu

Adnan Beganović

U okviru 5. kola SEHA lige Bosna je na Mojmilu pred ispunjenim tribinama dvorane Ramiz Salčin savladala Nexe (26:23).

U sjajnoj rukometnoj predstavi izabranici Irfana Smajlagića nanijeli su prvi poraz rukometašima hrvatskog predstavnika Nexea.

Tokom prvog poluvremena gledali smo jako izjednačenu igru, a obje momčadi su se smijenjivale u vodstvu, da bi se na odmor otišlo pri neriješenom rezultatu (12:12).

Sredinom drugog dijela, tačnije u 43. minuti Studenti su došli do viška od tri gola (19:16), no gosti se nisu predavali pa deset minuta kasnije dolaze do preokreta (23:21).

Međutim, kada se očekivalo da Studenti klone duhom, dešava se suprotno. Sjajnom igrom u odbrani, te s nekoliko efektnih golova izabranici Irfana Smajlagića prave seriju od 5:0 i na kraju dolaze do zaslužene pobjede.

Kod Bosne najefikasniji su bili Amir Čakić i Danijel Mesarić sa po 6 golova, dok su kod Nexea najučinkovitiji bili Robert Markotić sa 7, te Franjo Lelić sa 4 gola.

Bosna - Nexe 26:23 (12:12)
Bosna: Martinović (11 odbrana), Terza, Međić 1, Tojčić 3, Bašić 1, Čakić 6, Halilbegović 1, Raković 3, Tatar, Vujadinović 1, Pažin, Gorenac, Vražalić 3, Savić 1, Mesarić 6, Jusufović. Trener: Irfan Smajlagić

Nexe:
Lelić (2 odbrane), Kozina 1, Mataija 1, Eter 1, F. Lelić 4, Mrđenović, Barišić 2, Varvodić 1, Kedžo, Markotić 7, Slišković, Pivac, Obad 3, Kević 1, Velić 2, Šunjić ( 8 odbrana). Trener: Kasim Kamenica.

Isključenja: Bosna 6 minuta, Nexe 10 minuta.
Sedmerci: Bosna 1 (1), Nexe 2 (2).
Dvorana: Ramiz Salčin: Gledalaca: 1000
Sudije: Mošorinski i Pandžić - oba Srbija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.