Studenti slavili, Smajlagić zadovoljan

U prvom pripremnom susretu

Studenti slavili, Smajlagić zadovoljan

A. Beganović

Rukometaši Bosna BH Gasa u Kranjskoj Gori su odigrali prvi pripremni susret. Izabranici Irfana Smajlagića ubjedljivo su savladali austrijskog prvoligaša Leobena (38:26).

Iako je bilo planirano da bh. prvak snage odmjeri sa Klagenfurtom u zadnji čas se promijenio protivnik, tako da su Studenti igrali sa Leobenom.

Od samom početka bh. prvak je bio u vodstvu, a na odmor se otišlo sa rezultatom 20:14 za Bosnu.

U drugom dijelu Studenti su ubacili u brzinu više pa su na kraju zasluženo slavili sa uvjerljivih 38:26.

Veoma dobru partiju u dresu Studenata pružili su Međić i Mesarić, koji su imali učinak 6/6, a na golu je dobar bio Martinović (10 odbrana). Treba istači i dobru igru , posebno u odbrani, mladog Memića, koji je i postigao jedan gol.

"Veoma me raduje što je Čakić doboro odgovorio na poziciji srednjeg beka gdje smo oslabljeni neigranjem povrijeđenog Karačića. Dobro je što je i Međić dobro odigrao, a ova nam je utakmica poslužila kao generalna proba pred turnir koji nas očekuje u petak. Pružio sam priku svim igračima i veoma sam zadovoljan viđenim na prvoj pripremnoj utakmici", rekao je trener Studenata Irfan Smajlagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.