Brkić slavio

Ide na trećeg nositelja

Brkić slavio

S. Bošković

Bh teniser Tomislav Brkić slavio je u prvom kolu Challengera u talijanskoj Bielli. Pobjedio je, domaćeg igrača, Gianlugia Quinzu sa 2:1 u setovima. 

Loše je Brkić otvorio meč i prvi set je izgubio sa 6:2 nakon 39 minuta igre. Ipak, 232 igrač svijeta, se nije tako lako predao, te u drugom setu Quinziju prepušta samo jedan game. 

Ušlo se je u treći, ujedno i odlučujući set. Za razliku od prošla dva, ovaj je bio neizvjestan, ali ga je naš teniser uspio prelomiti u vlastitu korist, te dobiti sa 6:4 i na taj način proći u narednu rundu. 

U 1/8 finala Brkić će snage odmjeriti sa trećim nositeljem turnira De Bakkerom.

Challenger: Biella 1/16 finala:

Quinzi - Brkić 1:2 (6:2, 2:6, 4:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.