Dimitrov zaustavio Troickog, Goffin siguran protiv Darcisa

ATP Sofia

Dimitrov zaustavio Troickog, Goffin siguran protiv Darcisa

D. Vejo

U četvrtfinalu ATP turnira u Sofiji, Bugarin Grigor Dimitrov i Belgijanac David Goffin ostvarili su pobjede i tako se plasirali u polufinale takmičenja.

Dimitrov je bio bolji od srbijanskog tenisera Viktora Troickog rezultatom 2:0 (6:3 i 6:3). Bugarin je već u drugom gemu prvog seta napravio brejk, a potom ga je i potvrdio za 3:0 i tu prednost bez velikih poteškoća držao do samog kraja.

U drugom setu, nije bilo brejkova sve do sedmog gema, kada je Dimitrov oduzeo servis Troickom. Pobjedu je potvrdio novim brejkom u devetom gemu.

Za protivnika u polufinalu, Dimitrov će imati Gruzijca Basilashvilija koji je u četvrtfinalu bio bolji od Slovenca Martina Klizana rezultatom 2:1 (0:6, 6:3 i 6:3).

Drugi susret, bio je onaj između dva Belgijanca. A snage su odmjerili Darcis i Goffin. Raspoloženiji je bio Goffin koji je slavio rezultatom 0:2 (6:1 i 3:6).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi