Ferrer srušio Nadala, Federer uspio slomiti otpor Tsonge
Foto: EPA

Nadal napokon izgubio

Ferrer srušio Nadala, Federer uspio slomiti otpor Tsonge

Edmir Škorić

Rafael Nadal je poražen u četvrtfinalu Monte Carla od David Ferrera, dok je Roger Federer uspio da slomi Jo-Wilfrieda Tsongu.

Nadalova dominacija na šljaci protiv Ferrera privedena je kraju. Ferrer je nakon dva sata i 15 minuta igre sa 7:6, 6:4 savladao svog sunarodnjaka i "kralja zemlje".

Nadal je imao 17 uzastopnih pobjeda nad Ferrerom na zemljanoj podlozi, ali je danas Ferrer odigrao nevjerovatan meč i uspio da ostvari veliku pobjedu.

Imali su obojica danas dosta problema u držanju svog servisa. Svaki je imao po deset break lopti, a Ferrer je imao jednu više realizovanu. Ferrer u polufinalu igra protiv Stanislasa Wawrinke, koji je danas bez problema s 7:6, 6:2 savladao Miloša Raonica.

Dobarmeč odigrali su Tsonga i Federer. Francuz je dobio prvi set sa 6:2, ali je u preostala dva seta Federer bio bolji. Prvo je u drugom setu dobio u tie-breaku, a u trećem je razbio domaćeg tenisera sa 6:1.

Inače, Tsonga je napravio dva breaka u prvom, a u trećem setu je Švicarac s dva breaka riješio meč u svoju korist. U polufinalu će igrati protiv boljeg iz meča Novak Đoković - Guillermo Garcia-Lopez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.