Ivanović bez problema do finala

Četvrto finale za Ivanović ove godine

Ivanović bez problema do finala

Ana Ivanović i Barbora Zahlavova Strycova igrat će u finalu 710,000 dolara vrijednog turnira u Birminghamu. U dosadašnjem dijelu sezone Ana je igrala tri finala.

U finalu Aucklanda je savladala Venus Williams, u Monterreyu je bila bolja od Jovane Jakšić dok je u Stuttgartu poražene od Marie Sharapove. Zanimljivo, ovo je četvrto finale, na četiri različite podloge, ukupno ima 13. titula u karijeri. Za Čehinju Zahlavovu Strycovu ovo je najbolji rezultat do sada u ovoj sezoni. U karijeri je Jedini turnir koji je osvojila u karijeri, bio je onaj u Quebecu prije tri godine. 

U polufinalnim dvobojima Ana je Kineskinji Shuai Zhang prepustila četiri gema, dok je Casey DellAcqua nakon izgubljenog tie breaka u prvom, u drugom uhvatila samo jedan gem. 

Polufinala:
Ana Ivanović (Srb, 1) - Shuai Zhang (Kin) 6-2, 6-2
Barbora Zahlavova Strycova (Češ) - Casey Dellacqua (Aus, 16) 7-6 (5), 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti