Ivo Karlović se plasirao u polufinale turnira u Memphisu

Ivo Karlović se plasirao u polufinale turnira u Memphisu

Hrvatski teniser Ivo Karlović u teškom meču koji je trajao dva sata i 26 minuta bio je bolji od domaćeg tenisera Jacka Socka sa 7:6, 6:7 i 6:3 po setovima, a Karlović je opet briljirao u asovima. Zapucao ih je 16. 

"Veoma sam sretan što sam izborio plasman u polufinale. Bio je ovo izuzetno težak meč. Jack igra sjajno na osnovnoj liniji, ima odličan forehand, i morao sa se dosta namučiti. Osjećam se odlično ove sedmice", rekao je nakon pobjede Karlović. 

Karlović će u polufinalu igrati protiv četvrtog nositelja Yen-Hsun Lua koji je sa 6:1 i 6:4 po setovima izbacio kvalifikanta Alexa Kuznetsova. Iznenađenje je priredio domaći veteran Michael Russell koji je sa 6:3 i 7:5 izbacio još jednog veterana Lleytona Hewitta. 

Russell će se za finale boriti protiv branitelja naslova Keija Nishikorija. Japanac je u četvrtfinalu neočekivano izgubio prvi set od Alexa Bogomolova 3:6, ali je uspio preokrenuti meč u svojukorist i dobiti sljedeća dva seta 6:3 i 6:2, te se plasirati u polufinale. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.