Ko će u polufinale Roland Garrosa?

12. dan turnira

Ko će u polufinale Roland Garrosa?

Kiša u Parizu donijela je dosta problema organizatorima Roland Garrosa, ali je takmičenje na drugom ovosezonskom Grand Slamu ipak ušlo u završnu fazu.

Poznati su i prvi polufinalni parovi u muškoj i ženskoj konkurenciji, a danas bi na pariskoj šljaci trebalo da vidimo još četiri meča četvrtfinala.

Od 13 časova na programu su dva susreta u muškoj konkurenciji. Na centralnom terenu Philippe Chatrier gledaćemo okršaj Novaka Đokovića i Tomasa Berdycha, dok će na teren Suzanne Lenglen istrčati Dominic Thiem i David Goffin.

Po završetku ovih duela gledaćemo dva susreta u ženskoj konkurenciji. Jedno od najprijatnijih iznenađenje turnira, Holanđanka Kiki Bertens, rekete će ukrstiti sa 8. nosiocem turnira, Švajcarkom Timeom Bacsinszky. Serena Williams za protivnicu će imati Kazahstanku Yuliu Putintsevu, koja je trenutno 60. na WTA listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti