Lučić Baroni preko Bertens do četvrtfinala

WTA Charleston

Lučić Baroni preko Bertens do četvrtfinala

Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni nakon velike borbe savladala je Kiki Bertens iz Holandije i plasirala se u četvrtfinale turnira u Charlestonu.

Ona je slavila sa 2:0 u setovima (7:6, 6:4), nakon sat i 49 minuta igre.

U prvom setu viđena su četiri brejka, po dva na obje strane. Lučić-Baroni je u završnici bila nešto sigurnija te je slavila u taj-brejku rezultatom 7:5.

Drugi set donio je takođe dosta uzbuđenja. Teniserke su ponovo loše igrale na svoj servis, a u ovom dijelu igre viđeno je čak sedam brejkova. Lučić-Baroni je odlučujući napravila u devetom gemu, a zatim rutinski privela meč kraju.

Hrvatska teniserka sada očekuje bolju iz duela Rogers - Osaka.

Turnir u Charlestonu igra se za nagradni fond od 710.900 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi