Medvedev: U afektu sam uradio pogrešnu stvar, izvinjavam se

Ruski teniser se pokajao

Medvedev: U afektu sam uradio pogrešnu stvar, izvinjavam se

D. Rakanović

Ruski teniser Danil Medvedev je izjavio da mu je žao zbog postupka prema sudiji nakon poraza od Rubensa Bemmelmansa (3:2) u drugom kolu Wimbledona.

Podsjetimo, Medvedev je nezadovoljan konačnim rezultatom izvadio kovanice iz novčanike i iste bacio ka sudijskoj stolici. 

"Bio sam razočaran rezultatom. Ovaj poraz je frustrirajući poslije velike pobjede koju sam ostvario u prvom kolu. Meč prosto nije išao kako treba za mene i zbog tog sam bio vrlo razočaran. U afektu sam uradio pogrešnu stvar i izvinjavam se zbog toga", izjavio je Medvedev. 

Medvedev je tokom petog seta nezadovoljan jednom sudijskom odlukom zatražio supervizora kako bi promijenio sudiju meča. 

"Da, nekada se desi da ne budete zadovoljni odlukom. Ne sjećam se tačno šta sam rekao. Bio je to dug meč, bilo je izuzetno toplo, tako da se ne sjećam šta sam rekao u toku meča", rekao je Medvedev.

Ruski teniser svoj nesportski gest pravda trenutnom frustracijom i ističe da bacanje novčića prema sudiji nema nikakvo značenje.

Medvedev je dodao da će se sudiji Mariani Alves izviniti čim je bude sreo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi