Napokon prva pobjeda Slammersa

Kroz super tie break protiv neporaženi Acesa

Napokon prva pobjeda Slammersa

Ekipa Micromax Indiana Acesa doživjela je svoj prvi poraz u petom kolu teniske IPTL lige. U današnjem drugom susretu danas Singapur Slammarsi su svoju prvu pobjedu proslavili upravo protiv Indian Acesa  24-23.

To je ujedno bio prvi meč u kojem je o pobjediniku odlučivao "super tie-break" u kojem je vremensko ograničenje trajanja sedam minuta. Unutar tog vremena Tomaš Berdych je sakupio više poena od Gaela Monfilsa i donio prvu pobjedu svojoj ekipi. Predhodno su Slammersima bodove osigurali Serena Williams, Tomas Berdych te par Hewitt - Kyrgios. Na drugoj strani uspješan je bio par Bopanna/Mirza, Santoro je prepustio dva gema Agassiju.

UAE Royalsi su bili uspješniji od Manila Mavericksa 26:21. Kreatori pobjede bili su Čilić, miks Zimonjić i Mladenovic te još jednom Mladenovic protiv Kristen Flipkens. Ivanišević je izgubio od Phillippoussisa, Tsonga i Huey su prepustili Čiliću i Zimonjiću tri gema u igri parova.

IPTL rezultati, 5. kolo:
Musafir.com UAE Royals - Manilla Mavericks 26-21
DBS Singapore Slammers - Micromax Indian Aces 24-23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.