Ničija nije do zore: Murray pobijedio traumu zvanu Đoković

Britanac pobjednik Mastersa u Rimu

Ničija nije do zore: Murray pobijedio traumu zvanu Đoković

Britanski teniser Andy Murray uspio je konačno skinuti veliki maler i pobijediti Novaka Đokovića, a to mu je danas donijelo titulu na Mastersu u Rimu.

Murray je sjajno otvorio meč te je već u četvrtom gejmu napravio brejk i poveo sa 3:1. Britanac je sjajno servirao do kraja prvog seta te Đokoviću nije dopuštao brejk lopte, a set je riješio u svoju korist rezultatom 6:3.

Drugi set donio je veoma sličnu priču, a Murray je ponovo brejk napravio sredinom seta te čemu je dodao još jedan u devetom gejmu za konačnih 6:3.

Treba reći i to da je gotovo cijeli meč protekao pod pljuskovima, a da se Đoković u nekoliko navrata žalio glavnom sudiji zbog toga, ali meč nije prekinut.

Murray je na ovaj način skunuo veliki maler sa sebe jer mu je ovo, vjerovali ili ne, bila tek treća pobjeda protiv Novaka u posljednjih 18. mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi