Nositelji nisu «preživjeli»
Tommy Haas bolji od Marca Granollersa

ATP u Houstonu

Nositelji nisu «preživjeli»

Na ATP turniru u Houstonu igrani su mečevi osmine finala, a interesantno je da nije «preživio» niti jedan nositelj.

U prvom dijelu žrijeba Rus Korolev je u dva seta nadigrao Španca Gimena-Travera, koji je bio četvrtoplasirani, dok je Nijemac Tommy Haas eliminisao šestopostavljenog Marca Granollersa, još jednog Španca. Bilo je 4:6, 6:2 i 6:3.

Ovo se inače rijetko dešava na turnirima, a u Houstonu se posljednji put dogodilo 1998. godine, doduše uz drugačiji format žrijeba.

Činjenica da u četvrtfinalu nema nosilaca nije česta ni na ostalim ATP turnirima. Tačnije, u novom milenijumu to se dogodilo tri pita, 2002. godine u Buenos Airesu (Argentina), 2006. u Nottinghamu (Engleska) i 2008. u Rotterdamu (Holandija).

Rezultati
Canas (Argentina) - Dent (SAD, WC) 6:2, 6:2, Korolev (Rusija) - Gimeno-Traver (Španija) 6:3, 7:6(4), Haas (Njemačka, WC) - Granollers (Španija, 6) 4:6, 6:2, 6:3, Phau (Njemačka) - Jenkins (SAD, Q) 6:4, 7:6(2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.