Đoković Wawrinki: Stan, zaslužio si da budeš prvak
Foto: EPA

Novak ostao bez titule

Đoković Wawrinki: Stan, zaslužio si da budeš prvak

Edmir Škorić

Novak Đoković nije uspio da osvoji Roland Garros, jedini Grand Slam turnir koji mu nedostaje.

Đokovićev protivnik u današnjem finalu Otvorenog prvenstva Francuske bio je Stan Wawrinka. Švicarac je izgubio prvi set, a onda osvojio tri zaredom, pa je stigao do drugog Grand Slam naslova.

Novak će morati pričekati na novu priliku…

“Zaista sam uzbuđen i potresen. Na početku želim da čestitam Stanu i da mu iskažem poštovanje. Ovo je najvažniji turnir u mojoj karijeri i nije baš lako pričati, ali sve čestitke Stanu, zaslužio je da bude prvak”, kazao je Đoković, dodavši:

“Hvala mom stručnom štabu i mom timu na podršci. Hvala i francuskoj publici, svima vama koji ste došli i napravili ovo finale nevjerovatnim. Borit ću se. Želim da u ovo vrijeme budem ovdje i sljedeće godine”, dodao je Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.