Scheidweiler bez rankinga, Nastasi debituje

Luksemburg totalna nepoznanica

Scheidweiler bez rankinga, Nastasi debituje

M. Maksimović

Nakon svega što je Davis Cup reprezentacija BiH prošla od trenutka ulaska u II grupu EA Zone, susret protiv Luksemburga na početku ove godine predstavlja svojevrsnu nagradu.Za većinu, su Mike Scheidweiler i Ugo Nastasi teniseri koje ćemo gledati prvog dana totalna nepoznanica i realno autsajderi u meču protiv naših igrača. 

Protivnik Damira Džumhura u prvom meču je Mike Scheidweiler, teniser koja ima 31 godina i trenutačno nema ranking. Prije osam godina, Mike je držao 281.mjesto na ATP rang list, dok se u posljednje vrijeme uglavnom orjetnisao na igru parova. U Davis Cupu je odigrao ukupno 28 singl mečeva, uz omjer 12 pobjeda 16 poraza, u dvorani je četiri pobjede i sedam poraza.U parovima bolje kotira, trenutačno ima 19 pobjeda i šest poraza, od čega je na tvrdoj podlozi bila većina (12)

 

Aldin Šetkić će drugi izaći na teren, njegov protivnik je daleko mlađi, Ugo Nastasi ima tek 19 godina. Trenutačno je 1846.na svijetu i nema iskustva igranja u Davis cupu. Njegov meč u Sarajevu će biti prvi u karijeri.

 

Realno, nakon prvog dana bi smo trebali voditi 2:0, do sada nikada nismo u II Grupi EA Zone nakon prvog dana.Sada smo favoriti i bilo koji drugi rezultat u petak bi predstavljao malo iznenađenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.