Serena ponovo osvaja turnire

Nakon Rima i određene pauze

Serena ponovo osvaja turnire

Serena williams je ponovo u svom ritmu. U finalu WTA turnira u stanfordu, Serena je savladala Angelique Kerber 7-6(1), 6-3, za svoj četvrti naslov ove godine, ukupno 61. u karijeri.

Serena nakon Wimbledona nije igrala turnire, oporavljala se i pripremala u Istri i čini se da je spremna za seriju turniru prije posljednjeg Grand Slama, US.Opena. Kerber je imala veliku prednost u prvom setu, dupli break i velikih 5-1. U osmom gemu je Kerber imala dvije set lopte, Serena se spasila, igrao se tie break.
U tie breaku Kerber nije imala šanse. Pod dojmom izgubljenog seta, Kerber gubi prvi gem na otvaranju drugog, Serena ima loptu za 3-0, ali break prednosti čuva već problema.

Na kraju je kod rezultata 5-3 realizovala četvrtu meč loptu. Prošle godine Serena nije igrala u Stanfordu, ali je zato prije dvije godine osvojila ovaj turnir. Ove godine je slavila u Brisbaneu, Miamiu i Rimu. Angelique Kerber je ostala na tri osvojene titule, ovo je bio četvrti poraz u finalima ove godine, gubila je u Sydneyu, Dohi i Eastbourneu.


Finale:
Serena Williams (USA, 1) - Angelique Kerber (Nje, 3) 7-6(1), 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti