Troicki: Velika je stvar pobijediti Nadala

Viktor u sjajnoj formi

Troicki: Velika je stvar pobijediti Nadala

Viktor Troicki igra odlično na Masters turniru u Šangaju.

30-godišnji srbijanski teniser, trenutno 31. na ATP listi, na startu je bio ubjedljiv protiv Čeha Lukasa Rosola (6:2, 6:4), a danas je ostvario jednu od najvećih pobjeda u karijeri. 

Troicki je iznenadio tenisku javnost, te je na koljena bacio velikog Rafu Nadala, kojeg je savladao u dva seta (6:3, 7:6).

"Igrao sam jako dobro. Bio sam agresivan, služio me je servis, kao i udarci tokom cijelog susreta. Sjajan je osjećaj igrati na visokom nivou, pogotovo protiv šampiona kakav je Rafa. Zabilježio sam prvu pobjedu protiv Nadala i nadam se da ću ovakve partije pružati u narednim rundama", jasan je bio Troicki nakon meča.

Viktora u osmini finala očekuje susret sa još jednim Špancem, Robertom Bautista-Agutom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi