Veliki povratak Baghdatisa, Čilića namučio Berankis

Wimbledon

Veliki povratak Baghdatisa, Čilića namučio Berankis

Edmir Škorić

Marin Čilić je teško stigao do plasmana u šesnaestinu finala Wimbledona.

Hrvatski teniser je nakon velike borbe i tri i pol sata igre savladao Ricardasa Berankisa. Latvijac je bio autsajder, ali je Čiliću trebalo čak pet setova da ga pobijedi.

Bilo je 6:3 za Čilića, pa 6:4 za Berankisa, potom Čilić uzima treći set u taj-brejku, Berankis se opet vraća, a u odlučujućem setu je bilo 7:5 za devetog igrača svijeta.

Čilićev naredni protivnik bit će Amerikanac John Isner. Španac Fernando Verdasco je sa 5:7, 6:4, 5:7, 6:3, 6:4 nadigrao Dominica Thiema, dok je iskusni Kipranin Marcos Baghdatis jedva eliminisao 120. igrača svijeta, Austrijanca Johna Millmana (7:6, 6:2, 3:6, 2:6, 4:6). Austrijanac je imao 2:0 po setovima, ali je uslijedio veliki preokret Baghdatisa.

Južnoafrikanac Kevin Anderson je sa 6:7 7:6, 6:4, 6:4 savladao Marsela Ilhana, koji je dan ranije iznenadio Jiržija Janowicza.

Dalje ide i Denis Kudla, pošto je sa 6:3, 3:6, 7:6, 6:4 savladao Alexandera Zvereva, kao i Leonardo Mayer, koji je sa 3:0 u setovima nadigrao Marcela Granollersa-Pujola. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.