Wozniacki i Pliskova u četvrtfinalu, kraj za Cibulkovu

WTA turnir Miami

Wozniacki i Pliskova u četvrtfinalu, kraj za Cibulkovu

D. Rakanović

Čehinja Lucie Safarova plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Miamiju, nakon što je u osmini finala savladala u dva seta (7:6, 6:1) četvrtu igračicu svijeta Dominiku Cibulkovu. 

Safarova je prvi set dobila nakon 56 minuta igre u taj-brejku, dok je u drugom setu Safarova dominirala i Slovakinji prepustila samo jedan gem. 

U četvrfinalu Safarova će igrati protiv Caroline Wozniacki, kojoj je u osmini finala pri vodstvu od 1:0 u setovima meč predala Garbine Muguruza Blanco. 

U četvrtfinale je plasman obezbijedila i druga igračica svijeta Karolina Pliskova, koja je u dva seta (6:1, 6:4) bila bolja od Barbore Strycove. 

Čehinji je za pobjedu protiv sunarodnjakinje trebalo samo 72 minuta igre. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi