Denise Karbon objavila kraj skijaške karijere

Odlazi jedna od najboljih veleslalomašica

Denise Karbon objavila kraj skijaške karijere

Talijanska skijašica Denise Karbon objavila je da će nedjeljni veleslalom u Lenzerhideu biti njezin posljednji nastup u karijeri.

"Veoma sam sretna zbog svih nevjerovatnih trenutaka koje sam proživjela u skijaškoj karijeri. Hvala svim divnim ljudima koji su me podržavali i vjerovali u mene tokom moje karije. Međutim, sada je vrijeme za neke druge ciljeve u životu", poručila je 33-godišnja Karbon.

Djevojka iz Južnog Tirola debitovala je u Svjetskom kupu u Bormiju 1998. godine u veleslalomu koji je bio njena disciplina tokom cijele karijere. U ovoj disciplini je ostvarila sve svoje velike rezultate.

Svih šest pobjeda u karijeri ostvarila je u veleslalomu, kao i svih 16 plasmana na postolje. Najbolju sezonu je imala 2007/2008 kada je slavila u pet od sedam veleslaloma sezone, te se okitila malim kristalnim globusom u ovoj disciplini.

Na Svjetskom prvenstvu 2003. godine osvojila je srebro, a četiri godine kasnije bronzu. Nema sumnje da se radi o jednoj od najvećih veleslalomašica posljednje decenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.