Hokejaši protiv Sjeverne Koreje otvaraju SP

Ponovo na sceni nakon 2008. godine

Hokejaši protiv Sjeverne Koreje otvaraju SP

U sjeni svih reprezentativnih selekcija ostala je najava nastupa naših najboljih hokejaša na Svjetskom prvenstvu. Činjenica jeste da je III divizija najslabija, da je poprilično daleko od one najbolje, ali svaki početak je težak, pa i ove mlade reprezentacije

I koja od svih koje će nastupiti na svim prvenstvima ove godine ima daleko najlošije uslove, daleko najmanje treninga na ledu. Bilo kako bilo, naši najbolji hokejaši danas izlaze na led. Reprezentacija je sastavljena od domaćih igrača sarajevskih klubova, selektor je Anthony London koji će sa ovom ekipom pokušati izbjeći posljednje mjesto.

Pored BiH u ovoj grupi su domaćin Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Luksemburg, Gruzija, Sjeverna Koreja, Hong Kong. Prvu utakmicu naši hokejaši igraju danas protiv Sjeverne Koreje, nakon čega slijede Turska, Hong Kong, Luksemburg, Gruzija i na kraju Emirati.

Od navedenih reprezentacija, prošle godine, nema Bugarske koja je završila na prvom mjestu, osiguravši plasman u II diviziju, dok je Turska bila najlošija selekcija II divizije grupa B. Naši hokejaši dolaze na svjetsku scenu prvi put nakon 2008. godine. Novi Zeland i Sjeverna Koreja su dvije reprezentacije sa
po tri prva mjesta na turnirima III divizije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.