Novaković najbolja na Bjelašnici

Fis Cup

Novaković najbolja na Bjelašnici

Bosanskohercegovačka reprezentativka u alpskom skijanju Žana Novaković pobjednica je današnje utrke veleslaloma voženog na olimpijskoj Bjelašnici u okviru  Međunarodnog Fis Cup takmičenja - BH Telecom - Ilidža 2012.

Članica Skijaškog kluba Jahorina sa Pala ubjedljivo je trijumfovala ispred Slovenki Katarine Kermavner (+ 8,96 sek) i Nine Kobal (+13,23). Među prvih deset plasirale su se još četiri  bh. predstavnice. Amira Halilović zauzela je peto, Kristina Kusmuk osmo, Sumeja Hadžić deveto, a Nađa Zvizdić deseto mjesto. 

U muškoj konkurenciji slavio je Slovenac Jure Cas, ispred zemljaka Žige Zibelnika (+2,11 sek), dok je treće mjesto osvojio  bh. skijaš Kerim Sabljica (+8,73). Od ostalih naših predstavnika među deset najboljih bili su Leon Svetlin na petom mjestu, Marko Šljivić bio je šesti, a Haris Hodžić deveti. 

Tamičenje se završava u nedjelju slalomskim utrkama u obje konkurencije s početkom u 9.30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti