"Plan je bio jedna, a osvojio sam tri medalje"
Foto: epa.eu

Zadovoljni Marcel Hirscher:

"Plan je bio jedna, a osvojio sam tri medalje"

Marcel Hirscher nije uspio odbraniti prednost iz prve vožnje slaloma na Svjetskom prvenstvu u Vailu/Beaver Creeku. 

Austrijanac je prvi skijaš od 2002. godine koji nije odbranio prednost iz prve vožnje jer je "zajahao" jednu od 70 kapija koliko ih je bilo postavljeno u drugoj vožnji.

"Vidljivost je bila loša, pogotovo na posljednjem dijelu staze prije ispadanja nisam mnogo toga vidio. Ipak, sve je to dio ovoga našeg sporta. U utrci alpske kombinacije sam imao sreće, a ovoga puta je bilo obratno. Ovo je SP je bilo jako uspješno za mene", rekao je Hirscher nakon utrke.

"Svi znaju da je Grange jedan od najboljih. To je dokazao u prošlosti osvajanjem brojnih medalja, a iako je imao problema sa povredama vratio se jak. Što se tiče Nijemaca oni mi uvijek sve nastoje otežati", prokomentarisao je Marcel pobjednički podijum poslije slaloma.

Plan Hirschera je bio da na 45. Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju osvoji samo jednu medalju, ali je osvojio tri, od čega dvije zlatne i jednu srebrenu.

"Ispalo je bolje nego li sam očekivao. Plan je bio jedna medalja, nije bitno koje boje a na kraju su to bile tri medalje. Jako sam zadovoljan, a sada mi predstoji zanimljiva borba u nastavku Svjetskog kupa", rekao je skijaš rođen u Salzburgu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.