17

Komentari (17)

Erikdier21
Mikaa...jedna od najvecih vozackih legendi u historiji F1....uhh kakav je to šofer bio
Malmi_Suomi
Mika Häkkinen!!!
DamirS
Bio je dobar ali po mom mišljenju ne spada u sami vrh gdje su Senna, Fangio, Schumacher, Hamilton, Alonso, Verstappen...
vedin
@DamirS izgleda da ti nisi gledao njegove okršaje sa Schumacherom.
Erikdier21
Verstapen???? Mika i Verstapen da se porede??? Zanimljivo.....
DamirS
@vedin Ja pratim F1 već 28 godina i rijetko koju utrku sam propustio. Dok se borio protiv Schumachera navijao sam za njega, bio mi je draži od Schumija.Opet ponavljam, Mika je bio dobar, u top 15 svih vremena ali nije u samom vrhu sa gore pomenutim vozačima.
@Erikdier21 Šta je sada sporno u poređenju Maxa i Mike. Mika mi je uvijek bio drag a Max uvijek odvratan ali kao vozač je Max za klasu iznad Mike. Budite malo realni i objektivni.
RedMostar
Maxu je poklonjena titula jer je Hamilton pokraden. Diegova "Božja ruka" i krađa titule Hamiltonu su možda dvije najveće nepravde u istoriji sporta.
Blibra
@RedMostar isplaci se hamiltoncicu, bice ti lakse dok ne krene sezona kad ce sampion svijeta sa brojem 1 na njegovom bolidu te svaku trku napominjati
user1644007791
Bgmi bolji je od te trojice zadnji navedeni za svj.godinu
DamirS
Hamilton je očigledno pokraden u zadnjoj utrci ali ipak to ne umanjuje činjenicu da je Max zaslužio titulu (navijam za Hamiltona, da se zna).
Toniche
Vec dvije sezone navlace utrke za hamiltona.. Milion gresaka u njegovu korist.. Ovo je samo jedna utrka na kojoj i jest i nije bilo greske.. Hamilton je izgubio titulu radi toga sto nije otisao u box, da je otisao mozda ali mozda bi izdrzao napad.. Realno Verstapen u mnogo lošijem bolidu bolji vozac zadnje dvije sezone.. Mercedes ima predominantan bolid.. Sve sto je Verstapen napravio napravio je jer je trenutno kvalitetniji i bolji vozac.. Hamilton je bio blizu titule jer su im bolidi premocni.. Cak o onaj neki lijevi vozac umalo pobijedi u njegovom bolidu.. Verstapen u njegovom bolidu bi imao 100 bodova prednosti na kraju sezone..
C.Banks
Istinu govoriš brate, vidu se da poznaješ sport više decenija nisi tarzan u ovom sportu. Tako svi mislimo koji to pratimo više od ovih balavaca
DamirS
@Toniche Druže, stvarno pričaš nepovezano i vidim da iz tebe samo govori mržnja prema Hamiltonu. Cijeli svijet je vidio da su ove sezone bolidi RB i Merca bili na istom nivou, samo ti misliš da je RB bio "puno" lošiji. Nemam dalje šta da ti kažem na tu temu. A govoriš da je Hamilton u zadnjoj utrci trebao ući u boks pa bi izdržao Maxove napade. To je još jedan dokaz da ne znaš o čemu pričaš. Da je Lewis ušao u boks, Max bi ostao vani i preuzeo 1. mjesto. A u tom slučaju (barem ja tako mislim) bi Masi pustio da se utrka završi iza Safety Cara.
Toniche
Ide se u box i pri izlasku se vracas ma svoju poziciju to se po pravilniku desava u situaciji koja je bila ;) Kao drugo.. Ako pratis a vidim da ne pratis statistiku bolida jer ti gledas utrke i tebi je to super.. Ja pratim statistiku i mozes uraditi subcribe na više platofrmi za moto sport gdje racunaju sve zivo.. Mercedesov bolid je ove sezone imao krajnju brzinu vecu za 12kmh halo 12kmh. Mercedesov bolid je u prosjeku na ciljnim ravninama imao vecu brzinu cca 8 kmh a ubrzanje mu je bilo 2,1% brze nego prvi bolid iza a nije red bull (pronađi i saznaj koji) Zamjenski vozac je umalo pobjedio u hamiltonovom bolidu ? Dalje MGU baterija i njena K verzija prilikom koristenja imaju brzi odziv nego red bulla a odziv je veci za nekih 2% sto u slucaju maksimalnog koristenja po krugu a to 33 sekunde daje 2% brzi dolazak do maksimalne iskoristenosti i samo sa tim sistemom rade prednost od 0,12 sekundi. Samo sa jednim sistemom imaju 0,12 sekundi brzi bolid. (najbolji ovaj sistem ima Ferrari ali drugi sistemi im nisu na nivou) Otprilike u prosjeku imaju vecu konacnu brzinu 12kmh, imaju vevu brzinu u ciljnim ravninama 8kmh, ers prednost kao sto je navedeno 2%.. To je ogromna razlika.. A Hamilton je jedan od najboljih vozaca ikada (govorim po njegovoj preformansi voznje takođe statisticki gledano, refleksi, reakcije itd među top 4 vozaca svih vremena. A verstapen nije među njima.) ali u ove dvije sezone verstapen ga jede i da imaju isti bolid Hamilton bi mu gledao guzicu u 90% utrka..
celikze
To sto ti pricas to je bilo zadnjih 5 trka.Ako vec pratis Formulu1 znao bi da su pravila promjenjena u korist RB a na stetu Mercedesa i AMartina.Mercedes je mislio ta mala promjena na podu bolida nece pravitu veliku razliku.Udji na stranicu Formula1 pa procitaj sve o F1.Poslije posljednje trke Mercedes je mogao izaci pred sud i dobio bi presudu u svoju korist ali opet bi Max bio prvak.Rezultat trke bi bio ponisten bodovi bi bili oduzeti tako da bi Ham i Max opet imali isti broj bodova i Max bi bio prvak.Hakinen je bio jedan posten i fer vozac.Schumi je uvijek gurao protivnike sa staze sto je preuzeo i Max.Reci neki bezveze vozac sjeo u Ham.bolid i skoro pobijedio je smijesno.Rusell ce biti naredni terminator u F1 u onakvom Wiliamsu biti konkurentan ravno je cudu.
DamirS
@Toniche A kada si tako pametan evo ti jedan savjet. Možeš otići na YT i ukucati komparaciju brzine RB sa drugim bolidima u prvih 12-13 utrka pa ćeš vidjeti kako im je RB bježao na pravcu. Dok je u zadnjih nekoliko utrka Merc imao tu prednost. Opet ponavljam, nisi realan jer vidiš samo ono što želiš da vidiš a ne gledaš objektivno. I da ti opet kažem za ulazak u boks da nisi upravu. Hamilton da je ušao u boks a Max ostao vani, Max bi preuzeo 1. mjesto. Pa šta misliš zašto Hamilton nije ulazio? Tek tako što mu je bilo mrsko? I moram ti i ja reći za onog "rezervnog" vozača Merca. To je bio Russell, supertalentovani vozač koji je po meni u top 3-4 vozača trenutno u gridu.
Toniche
Sve si rekao sa Youtube komparacijom.. Izlatak iz krivine uz pravu reakciju vozaca utjece na konacnu brzinu bolida ;) i tu je verstappen kralj (ulazak/izlazak) ali kada se gleda konacna brzina gleda se koliko snage akumulira bolid i koliko snage daje ;) Ako ti sjedneš u ferarija a profi vozac u prosjecan nabrijan auto on ce postizati vecu brzinu na kratkim ravninama jer bolje izlazi iz krivina i pripremi auto ;) I da na youtube 50 videa kako je mercedes brzi u komparaciji i 20 videa kako je redbull brzi.. Popisam se na youtube ;) da znas ista ne bi komparaciju trazio na youtube haha educiraj se i plati koji dolar na strucne sajtove da mozes pratiti.. Nemoj gledati ko zabavni video pocni razumjeti :)
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti