Zakuhava se: Verstappenov otac nije štedio Hamiltona

U nedjelju odlučujuća utrka

Zakuhava se: Verstappenov otac nije štedio Hamiltona

Admin Čaušević

Svjetski prvak Formule 1 za 2021. godinu bit će odlučen na posljednjoj utrci u Abu Dhabiju koja se vozi predstojećeg vikenda. 

Lewis Hamilton je slavio na tri trke u nizu te se izjednačio sa Maxom Verstappenom po bodovnom učinku s tim da Nizozemac u dosadašnjem dijelu sezone ima jednu pobjedu više.

Posljednja utrka vožena na stazi u Džedi donijela je dosta kontroverzni i otvoreni rad vozača Mercedesa i Red Bulla tokom utrke.

Nekoliko dana nakon te trke o Hamiltonu je govorio i Maxov otac, Jos koji je također bio član najbržeg oktanskog cirkusa prije 20-ak godina.

"Nikad ne razgovaram s Lewisom. Ne mora razgovarati sa mnom. Ja mu nisam ništa. Poštujem ga kao vozača, ali drugo… ništa", rekao je Verstappen senior.

"Max i Lewis govore samo na postolju, jako malo. Kad vidim Maxa sa drugim vozačima, mislim da se jako dobro slažu. Ali sa Lewisom, ništa. Lewis je u svom svijetu," dodao je.

"Učestvovao sam u F1, u poređenju sa Maxom nisam nigdje bio, ali razgovaram s nekim od vozača i svi su vrlo prijateljski raspoloženi, ili se jednostavno pozdrave ili šta već. Mnogo puta smo zajedno u avionu, uvijek ista grupa vozača i dobro se zabavljamo."

"Ali postoje neki vozači koji ne gledaju u tebe, koji gledaju u zemlju."

Jos Verstappen je odvezao osam sezona u Formuli 1, nastupio je na 107 utrka, dva puta je bio treći na Velikim nagradama Mađarske i Belgije 1994. godine.

Top Komentari

Salence
U ljubavi i u ratu je sve dozvoljeno,ima pravo da radi sve da ga uznemiri.Milsim da neće imati učinka,uostalom,vidjet ćemo za koji dan.Ne vidim zbog čega bi Lewis ili koji drugi vozač s Josom bio najbolji prijatelj,neinteresantan i kao lik i kao vozač u svoje vrijeme.I prilično agresivan i iritantan.Dovoljno razloga da se na njega ne obraća pažnja.Sreća pa Max ima puno više od njega da ponudi,i to na svakom planu.On bedevija da kaže sedmostruki prvak svijeta,usput budi rečeno,nešto o čemu on pojma nema,pored njega gleda u pod???Smješno....A Max i Lewis...naravno da imaju malo razloga za prisno prijateljstvo,ta,dva najbolja vozača su momentalno.Šta treba...da se vole?Da pozdravljaju jedan drugom tatu?Koji tupan je taj Jos....to je po onom sistemu...kad ga već ne mogu stići na njegovoj visini,bar da ga spustim tu gdje sam ja......niđe veze.A bude li za koji dan "King Lewis the eight!"....majke ti drage...neko će dobit' proljev!
5 1
C.Banks
Jos je bio mrcina od vozača i volio sam ga uporedo sa Šumijem koji je bio šampion. Neki vozači se vrte oko desete pozicije ali su vozačine. Nažalost F1 je postao sport za milijarardere
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi