Verstappen u Imoli ponizio Hamiltona, iznenadio reakcijom poslije utrke

Nizozemac slavio

Verstappen u Imoli ponizio Hamiltona, iznenadio reakcijom poslije utrke

A. Čaušević

Max Versappen je računajući sprint utrku i trku u Imoli osvojio maksimalan broj bodova (35) i tako se približio vodećem Charlesu Leclercu.

I dok je Verstappen imao sjajan dan, njegov ruti rival Lewis Hamilton je imao možda i najgori dan u karijeri jer je cijelu utrku bio zaglavnjen na dnu poretka i na kraju je završio na 13. mjestu.

Iako je to djelovalo nezmislivo obzirom na dešavanja u prošloj sezoni Verstappen je u Imoli uspio prestići za cijeli krug.

Mnogi to vide kao poniženje te su s oduševljenjem dočekali Hamiltonov pad, vozač Red Bulla je u izjavi poslije utrke bio realan.

"Mercedes je spor cijele godine, tako da ne vidim ništa uzbudljivo u preticanju Hamilton za cijeli krug, jednostavno dešava se", kazao je Verstappen.

S druge strane Hamilton se već oprostio od nadanja da može do 8. titule prvaka svijeta i to nakon svega četiri utrke.

"Bilo je stvarno teško i ne znam šta da kažem. Van sam utrke za titulu i nema priče oko toga. Bio je ovo vikend za zaborav", poručio je Britanac.

Nakon četiri utrke vodeći Leclerc ima 86 bodova, a drugoplasirani Verstappen 59. Hamilton je tek sedmi sa 28 bodova.

Top Komentari

Salence
nema promjene....navijački naslov nekog kom bi olovka bolje pristajala negdje drugo,svakako ne u ruci,mada bi se rimovalo...i maloumna tvrdnja kako je neko nekog ponizio?!?WTF???Kao kad bi ja,anonimus,pretekao dotičnog potpisnika članka,s recimo,malim Porscheom,a dotični intelektualac ostao ponižen jer ga je Salence,uprkos tom što ćera stojadina,pretekao!I on ostao ponižen???Koliko je potrebno da neko bude toliko tupav,i kako se to postane?Jeli uslov da redovno "piše" besmislice za ovaj portal?Zna li iko od vas šta bi bilo da neko nešto ovako napiše u Njemačkoj,Italiji,Engleskoj?A neki dan diskutujemo o tom kako je nisko pao ovaj portal samo zbog par mediokriteta koji trabunjaju sa postovima,i zaključili kako ne može pasti niže.Ne može vraga....neko nekog ponizio,pa neko nečim iznenadio...sam si se dječače ponizio ovakvim postom,i boga i nisi nimalo iznenadio.Fuj,sramota!
7 6
C.Banks
Za koju godinu će se snage okrenuti. To je tako u ovom sportu, nekoliko godina uspona, onda nekoliko godina padova. Evo zadnji primjer je Ferarri koji je inače najbolja ekipa od nastanka F1
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi