Lewis Hamilton i Serena Williams kupuju evropskog velikana

Spremaju ponudu

Lewis Hamilton i Serena Williams kupuju evropskog velikana

A. Čaušević

Jedan od najboljih vozača Formule 1 u historiji, Lewis Hamilton, uskoro bi mogao postati vlasnik evropskog velikana. 

Daily Mail izvještava kako Hamilton zajedno sa Serenom Williams ubjeđuje britanskom milijardera Martina Broughtona da prezumu vlasništvo nad Chelseajem.

Prema izvještajima britanskih medija Hamilton i Williams bi uložili po 10 milinoa funti, dok bi ostatak bila Broughtonova investicija.

Broughton koje je u prošlosti bio direktor British Airwaya i Liverpoola sa dvije sportske zvijezde pregovara već sedmicama.

Intersantno da je Hamilton od djetinjstva navijao za Arsenal, a u slučaju preuzimanja londonskih Plavaca radio bi na promovisanju različitosti i jednakosti svih osoba bez obzira na vjeru, naciju, boju kože ili seksualnu oprijedeljensot.

Chelsea je na prodaju od polovine marta kada je dosadašnji vlasnik Roman Abramovich pogođen žestokim sankcijama zbog napada Rusije na Ukrajinu.

Već nekoliko sedmica se pojavljuju razni kandidati za kupovinu ovog evropskog velikana. Neki su u međuvremenu odustali pa ostaje da se vidi koga će Raine Groupa predložiti britanskoj vladi kao najboljeg ponuđača.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Ovi po 10 mill a ovaj neka da 50 to je to. Plasticni ruski kikiriki klub ne vrijedi ni toliko al et
2 4
Comandini
ovi po 10 mio. a ovaj milijardu :))) Isto da ja kazem Seji Brajlovicu ja ulazem 10 milja a ti milion u restoran i radimo :)))
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi