Neviđena drama u Džedi: Verstappen opet umalo "uništio" Hamiltona, pa izveo čudo

Dosta uzbuđenja

Neviđena drama u Džedi: Verstappen opet umalo "uništio" Hamiltona, pa izveo čudo

A. Čaušević

Uzbudljiv i itekako dramatičan prvi sat na utrci Velike nagrade Saudijske Arabije.

Hamilton i Bottas su poveli utrku, ali je Schumcher završio u zidu, a nakon safety cara upotrebljena je crvena zastava što je značilo prekid utrke.

Verstappen je prilikom pauze zamijenio gume te se našao ispred Hamiltona i Bottasa, a drugi start je donio ogromnu dramu.

Hamilton je pretekao Verstappena, koji izlazi sa staze te suprotno pravilima vraća prvo mjesto, a Hamilton je pao na treće iza Ocona koji je odlično iskoristio gužvu.

U međuvremenu je došlo do novog sudara, a odustali su Perez, Mazepin i Russel pa je ponovo upotrebljena crvena zastavica.

Poslije toga uslijedili su pregovori između FIA-e te Red Bulla i Mercedesa, a dogovoreno je da na novom restartu Verstappen starta iza Hamiltona, a Ocon će krenuti kao prvi.

Nakon trećeg starta Verstappen je odlično startao te je prestigao Ocona i Hamiltona te se probio na prvo prvo mjesto.

Top Komentari

E.Car
Novinaru što ne napišeš da je Hamilton supacki usporio kod safetycara da bi se gume ohladile Verstapenu dok je čekao ostatak kolone da se poreda.
8 7
Malmi_Suomi
BRITANSKA GOFNA!!! To je sve što imam da napišem a navijam za svog FINCA ali ovo je BRITANSKA SRAMOTA!!!
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi