Rally Dakar nudi sve više uzbuđenja, Loeb se vratio u život
FOTO: EPA

Završena 4. etapa

Rally Dakar nudi sve više uzbuđenja, Loeb se vratio u život

H. Zilić

Početak kalendarske godine rezervisan je za jednu od najpopularnijih auto moto utrka, riječ je o legendarnom reliju Dakar. Ovogodišnje izdanje se vozi u Saudijskoj Arabiji, a završena je 4. etapa i vidjeli smo dosta uzbuđenja u prva četiri dana takmičenja.

Legendarni francuski vozač Sebastian Loeb (48) vratio se u život trijumfom u 4. etapi. Loeb je imao vrijeme 4:11:34 i slavio ispred Peterhansela i Sainza.

Loeb se tako vratio u TOP 30 u konkurenciji automobila i sada zauzima 26. mjesto u ukupnom poretku nakon četiri održane etape.

Trenutni lider ovogdišnjeg Rally Dakara je Al-Attiyah vozač iz Katara u vremenu 12:20:33. Peterhansel se probio na treću poziciju, dok je Saudijac Al-Rayhi trećeplasirani.

Pored automobila u Dakaru se vozi još disciplina.

Nakon četiri etape lider u disciplini Bikes je Australac Sanders, Španac Morera vodi u disciplini Classic, Amerikanac Quintero je lider u disciplini LW Prototype, u disciplini Quads prvi nakon četiri etape je Francuz Giroud, SSV disciplina ima trenutnog lidera u vidu Poljaka Goczala, dok je prvoplasirani trenutno u Trucksu Čeh Valtr.

Iza nas je trećina ovogodišnjeg Rally Dakara koji završava 15. januara nakon kojeg ćemo znati sve pobjednike.

Ovogodišnji Rally se vozi u pustinjama Saudijske Arabije. Start je bio u Yanubu, a finiš je u Jeddahu.

Nakon startnog kampa, vozači su prethodne četiri etape vozili kroz Al' Ulu i Ha'il, gdje će biti održana i peta etapa. Već u šestoj etapi vozači iz Ha'il sele u Ad Dawadimi.

U petak 6. januara na rasporedu je najduža etapa u dužini od 876.88 km od Ha'ila do Ad Dawadimija i nakon te etape dosta toga bi moglo biti jasnije u ukupnom poretku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.