Tanak dominirao tokom prvog dana u Njemačkoj, iza sebe ostavio Ogiera

Relly šampionat

Tanak dominirao tokom prvog dana u Njemačkoj, iza sebe ostavio Ogiera

Estonski vozač Ott Tanak pokazao je danas zavidne vještine u Njemačkoj te je bio najbrži ispred Francuza Sebastiana Ogiera.

Nakon što je prije tri sedmice slavio u Finskoj, estonski vozač je danas bio najbrži nakon prvog dana u Njemačkoj i iza sebe je ostavio Ogiera za više od 12 sekundi.

Ogier, koji je trostruki prvak relija u Njemačkoj, je pokazao sjajno umijeće u svojoj Ford Fiesti tokom prvog dijela staze, ali je preostalih pet dijelova pripalo Estoncu.

"Prije trke zaista nisam imao pojma gdje ćemo biti u odnosu na konkurenciju. Ovo jutro se nije činilo baš perfektnim, ali su vremena bila dobra. Vremenski uslovi su bili prillično promjenjivi ovog popodneva, ali sam u svakoj etapi išao do maksimuma. Sebastian nije lagan rival i pobjeda protiv njega ne dolazi tek tako", zaključio je Tanak.

S druge strane, Ogier je vozio vrlo dobro, ali je priznao da danas nije imao rješenje za nekadašnjeg timskog kolegu Tanaka. Ipak, ono što je dobro za Francuza, je činjenica da je 15 sekundi iza sebe ostavio lidera u generalnom plasmanu Thierryja Neuvillea nakon što su vozači prešli 101 kilometar.

Top Komentari

DeroVolk
Nakon Sebastiana, Sebastian.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi