Svi znaju koga Wolff želi dovesti u bolid Mercedesa, čak i Hamilton smatra da bi to bio sjajan potez

Legenda se vraća u Formulu 1?

Svi znaju koga Wolff želi dovesti u bolid Mercedesa, čak i Hamilton smatra da bi to bio sjajan potez

Endin Čaušević

Lewis Hamilton pred početak sezone šokirao je javnost potvrdom da na kraju godine napušta Mercedes i prelazi u Ferrari. U Mercedesu se još uvijek nisu oporavili od takve odluke jer se ne zna ko će naslijediti Hamiltona, a navodno u ekipi razmatraju i veliku legendu Formule 1.

Hamilton je odlučio da neće produžiti ugovor s Mercedesom koji ističe na kraju ove godine, te će od naredne sezone voziti za Ferrari što je šokiralo svijet Formule 1.

Ekipa s kojom je Hamilton dominirao godinama bila je u čudu odluke Britanca, ali očito je da je on shvatio da je vrijeme za novi izazov i da Mercedes jednostavno više nije dovoljno konkurentan.

Jasno je da se Mercedes još uvijek nije oporavio od Hamiltonovog iznenadnog odlaska, ali nemaju previše vremena za žaljenje jer moraju reagovati i pronaći adekvatnu zamjenu za sedmostrukog prvaka svijeta.

Mnogi smatraju da je Carlos Sainz prvi na listi želja Mercedesa jer će na kraju sezone napustiti Ferrari upravo zbog dolaska Hamiltona, te Španac na početku sezone vozi zaista fantastično.

Oglasi

No, sigurno je da će Sainz imati nekoliko ponuda na stolu i pitanje je da li mu je Mercedes atraktivan jer je jasno da se njemački tim nalazi u krizi rezultata.

Također, u posljednje vrijeme sve su glasnije priče da bi Toto Wolff mogao napraviti pravo iznenađenje i iz penzije vratiti Sebastiana Vettela koji bi mogao sjesti u Hamiltonov bolid.

Vettel se oprostio od Formule 1 prije više od godinu dana nakon što je vozio za Aston Martin, ali nedavno je rekao da sve više razmišlja o povratku u ovaj sport i čini se da bi mogli dobiti neočakivan rasplet.

O Vettelu je tokom vikenda u Japanu pričao i Wolff koji nije mogao izbjeći pitanje novinara usljed sve glasnijih špekulacija o povratku legendarnog njemačkog vozača.

Oglasi

Šef Mercedesa priznao je da je u kontaktu s Vettelom i da se mogući povratak takvog šampiona u Formulu 1 jednostavno ne smije zanemariti.

"Mislim da se Sebu javlja ideja o povratku u ovaj sport. Mogli ste vidjeti da je odradio tekst sportskog automobila s Porscheom i da je baš uživao u tome. Možda mu je pojavila i ideja da se vrati u Formulu 1, nikad se ne zna", rekao je Wolff i nastavio.

"Sebastian je moj dobar prijatelj i jako ga poštujem kao vozača. To je ime koje ne možete zanemariti i reći 'Ne, to nije za nas'. On mora biti dio svih razgovora oko budućnosti".

Vettel ne bi bio prvi šampion koji se vratio iz penzije jer je to svojevremeno uradio Michael Schumacher, ali i nedavno Fernando Alonso koji je upravo naslijedio Vettela u Aston Martinu u kojem briljira.

Oglasi

"Ponekad je dobro uzeti pauzu da biste shvatili neke stvari i pronašli neku novu motivaciju. Mi nismo donijeli odluku, ali to planiramo uraditi u narednih nekoliko sedmica", zaključio je Wolff.

O Vettelovom eventualnom povratku u Formulu 1 govorio je i Hamilton koji smatra da bi Nijemac bio odličan izbor za Mercedes.

"Volio bih da se Seb vrati. Smatram da bi bio odlična opcija za ekipu. Imali bi višestrukog prvaka u timu i nekoga ko ima nevjerovatne vrijednosti za povesti ovu ekipu prema naprijed", kazao je Hamilton.

No, ozbiljnije razgovore Mercedes tek treba obaviti s vozačima koji bi mogli doći u tim, a da li će to upravo biti Vettel ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti