Verstappen u Rusiji starta sa posljednjeg mjesta!

Zbog promjene na bolidu

Verstappen u Rusiji starta sa posljednjeg mjesta!

E. Čaušević

Valtteri Bottas danas je bio najbrži na prvom treningu uoči Velike nagrade Rusije koja nas čeka u nedjelju.

Lewis Hamilton bio je drugoplasirani danas, a iza njega bio je njegov trenutno najveći rival Max Verstappen.

Međutim, ubrzo nakon što je trening završen iz Red Bulla su odlučili da naprave određene promjene na bolidu Verstappena jer nisu bili zadovoljni brzinom koju ima na ovoj stazi.

Iz Formule 1 potvrdili su da će zbog tih promjena Verstappen u nedjelju startati s posljednjeg mjesta bez obzira kakav rezultat ostvari sutra u kvalifikacijama.

U Red Bullu su odlučili da naprave nekoliko promjena na bolidu i svjesni su bili da će Verstappen startati posljednji u nedjelju.

Na Verstappenovom bolidu je zamijenjen motor što je potvrđeno prije početka drugog treninga.

Top Komentari

user1614932756
Klosari dabogda propao f1
1 7
DamirS
Dobar potez, svakako su morali mijenjati motor a ovako se sada neće ni osjetiti ona kazna iz Monze. Dvije muhe jednim udarcem.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi